Mořské řasy a také zelenina jako lilek, brambory a rajčata jsou navíc skvělé.

0
Rate this post

Držte se dál od všech videoher a kávy, které zvyšují tělesnou teplotu.

Čínská dietetika v důsledku toho domovská stránka prostřednictvím výběru potravin, které je třeba jíst častěji, a také těch, které je třeba omezovat, znovu uvádí tělo do rovnováhy. Tím se vyhnete hromadění toxinů, které snižují rychlost metabolismu, a umožní vám zůstat fit a zároveň si udržet vynikající kondici.

Informace navíc

Na téma diety najdete různé zápisy:

  • Dieta pro rychlý metabolismus
  • Disociovaná dieta
  • Planck dietní plán
  • Organický homotoxikologický dietní režim
  • Barevný dietní režim
  • dietní režim podle krevní skupiny
  • Mind DietMakrobiotický dietní plán
  • Detoxikační dietní režim
  • Podzim přichází s prvními chladnými a deštivými dny … je čas utéct do úkrytu a také se připravit na zimu!

Toto je období vynikajícího zlepšení, s příchodem podzimní rovnodennosti, která zaznamenává změnu ze „světla“ léta do „temnoty“ zimního času, ale navíc z nápadného k neviditelnému, z rychlého, živého, extrovertní“ k pomalejší, shromážděné i vnitřní síle. Příroda odstraňuje staré síly (listí padá) a sbírá sílu, aby se připravila na zimu.

Naše tělo “cítí”, že se něco ve vzduchu mění… opravdu cítí, že se sem dostává energie planety, síla, která se shromažďuje, která se začíná srážet a soustředí se na plánování zimních mrazů.

Naše tělo cítí, že síla léta ustupuje, že jang dlouhých intenzivních dnů stejně jako horko ustupuje, aby připravil cestu k jinu krátkých, chladných a také vlhkých dnů.

Jak přesně tělo na tuto změnu reaguje?

Pokus o odstranění chladivého jinu nashromážděného během letní sezóny, aby se zrodilo teplo (jang), stejně jako postupné nabíjení energií na vytápění domu (jang), aby se zrodilo chladné prostředí (jin) zimních měsíců. Naše tělo je opravdu chytré: když je venku chladno, uvnitř by mělo být útulno a naopak. Pokud je jin venku, musí být uvnitř i jang.

Jak přesně tělo na tuto změnu reagujeStřední roční období, podzim a jaro, jsou zásadní pro to, aby se tato změna polarity prováděla postupně a bez „šoků“, ale stačí, když s úpravou jídla začneme včas, tedy do září, abychom si naplánovali zimu a v březnu-dubnu se připravili. na léto.
Úprava probíhá a můžeme ji udržet nebo ji znemožnit.

Pokud nepomůžeme tělu zbavit se přebytečného jinu, riskujeme, že se mnohem rychleji odhalíme zimním neduhům: nachlazení, chřipce, kašli, zánětu dutin a tak dále.

Co dělat v praxi?

Je čas opustit nebo minimálně minimalizovat velké saláty, ovocné saláty, rauty ze syrového ovoce, gelato (i když s rostlinným mlékem!), ovocné džusy a také studené nápoje, nebo opravdu jinovou sílu. Surový olej navíc dost chladí, takže je skvělé začít ho používat především vařený.

  • Je skvělé začít pravidelně připravovat zdlouhavou přípravou jídla, například vařením po dlouhou dobu nebo příležitostně využít duální vaření, například dělat krokety se zbytky obilí a zeleniny.
  • Stejně tak je načase postupně obnovit ty obecně zimní obilniny, oves i pohanku a také často konzumovat sladkou a kulatou zeleninu (cibule, mrkev, dýně, zelí), dát přednost orgánům a systémům posíleným silou planety: bříško, slezina/ slinivka, ale především imunitní systém těla!!!!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here